Vilken matkasse är värd att testa?

Detta inlägg är i samarbete med Matkassetopplistan.se.

Hej! Hur mår ni i dessa tråkiga Corona-tider? Oavsett om du har lyckats hålla dig frisk eller inte, så är förmodligen ditt liv mycket starkt påverkat på ett eller flera sätt. Du kanske jobbar hemifrån, har blivit helt eller delvis permitterad från jobbet eller sitter i karantän. Eller så är du kanske hemma, mår dåligt av viruset och vågar inte ge dig ut för att handla mat med risk att smitta ner din omgivning som kan vara mer eller mindre skör. Det är onekligen en ovanlig sits vi alla har hamnat i. Men det gäller att göra det bästa av situationen och att vara långsiktigt uthållig, eller hur?

Matkassarnas uppsving

Matkassar har verkligen fått ett uppsving i och med utbrottet av Corona i Kina som sedan spred sig över hela vida världen. Med en praktisk matkasse får du maten hemlevererad och du slipper ge dig ut för att hämta hem mat. På köpet får du ny inspiration vad gäller matlagning och recept, och slipper tänka ut vad familjen ska äta till middag. Denna eviga fråga: “vad ska jag göra för mat ikväll?”

Hitta rätt matkasse

Idag finns det en uppsjö av olika matkassar och det är inte helt lätt att hitta rätt i denna djungel av matkassar. Matkassetopplistan.se kan hjälpa dig i jakten på den för dig perfekta matkasse. Sajten jämför olika matkassar och har betygsatt bland annat Middagsfrid, Linas Matkasse och HelloFresh. En riktigt kul extragrej är att du kan läsa mer om bakgrunden till hur de olika matkassarna kom till. Jättekul läsning som jag varmt kan rekommendera!

Min personliga erfarenhet av matkassar

Jag testade Linas Matkasse ganska snart efter att den startats. Då fanns det typ endast en sorts matkasse, vad jag kan minnas. Jag tyckte då att middagarna tog ganska lång tid att laga för en vardag, och därför uppskattar jag att Linas matkasse nu finns i flera olika varianter. Lättlagat är något jag föredrar på vardagskvällen, och till helgen kan det gärna få bli långkok eller något annat lyxigt.

Jag har också testat City Gross matkasse. Denna finns i olika varianter och är också en trevlig matkasse.

Snart tänker jag testa HelloFresh. Konceptet känns spännande och kul.

Det bästa med matkassar tycker jag nog är inspirationen de ger och nya recept. Vem har annars inte känt att det blir återkommande middagar vecka efter vecka? 😉

Har du testat någon matkasse?

Följ:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *